מתכון לקוקטייל אולד פאשן (Old Fashioned)
מרכיבים
- 45 מ"ל וויסקי שיפון או בורבון
- נגיעה של אנגוסטרה ביטר
- 1 קוביות סוכר או כפית סוכר
- מעט מים רגילים להמסת הסוכר
אופן הכנה
- מניחים קוביית סוכר או כפית סוכר בכוס.
- מוסיפים אנגוסטורה וקצת מים ומחכים עד שהסוכר יימס.
- מניחים בכוס אולד פאשן או לואובול קוביית קרח גדולה ומוסיפים וויסקי.
- מקשטים בקליפת תפוז.
- שלוק ראשון ארוך חובה 😉
TROPICAL EVENTS מספקים שירותי בר ברמה שלא נראתה בארץ.
? Are You Ready For Party
הצעת מחיר ללא עלות >>
הכירו את הקוקטייל אולד פאשן
קוקטייל אולד פאשן הוא קוקטייל המורכב מוויסקי שיפון או וויסקי בורבון, סוכר, מים ופלח תפוז לקישוט. המשקה מוגש בדרך כלל עם קרח בכוס אולד פאשן. האזכור הראשון למשקה נמצא בשנת 1806 בספר "הבר האמריקני של מר איבס המהולל" מאת ג'יימס אייבס. הוא פורסם בניו יורק. זהו אחד הקוקטיילים העתיקים ביותר ומקור שמו מתקופה שבה הכינו משקאות באמצעות תערובת של אלכוהול, מים וסוכר (או סירופ). לאחר מכן, המרכיבים עורבבו יחד עם קרח וסוננו לכוס אולד פאשן שפוזר בה קצת אבק מאבקת אגוז מוסקט.
המשקה נקרא גם "קוקטייל ויסקי מס' 1" ו-"וויסקי פונץ'" בחלק מהמדינות. אולד פאשן הוא קוקטייל קלאסי שהוכן במקור עם וויסקי, ביטר וסוכר. המשקה מתחיל בשנות ה-1800, כאשר הוא הוגש לראשונה במועדון פנדניס בלואיוויל, קנטקי. המשקה נעשה על ידי הוספת סוכר ומים לכוס ואז מזיגת בורבון או ויסקי שיפון. לאחר מכן מוסיפים טוויסט של קליפת לימון או קליפת תפוז לחלק העליון של המשקה לפני שסוגרים עם כמות קטנה של סודה קלאב (לא חובה).
מתי הומצא הקוקטייל אולד פאשן?
הקוקטייל אולד פאשן הומצא על ידי ברמן במועדון פנדניס בלואיוויל, קנטקי. המועדון הוקם בשנת 1881 והוא קיים עד היום. המתכון המקורי למשקה הזה נוצר על ידי ברמן בשם ג'יימס אי. פפר. שמו של הקוקטייל הזה מגיע ממקורותיו – זהו משקה מיושן כי הוא קיים כל כך הרבה זמן והוא עשוי רק עם סוג אחד של אלכוהול – וויסקי – וזה מה שאנשים שתו אז. יש האומרים שאולד פאשן הוגש לראשונה בסביבות 1806 והוא אחד הקוקטיילים העתיקים ביותר בארצות הברית. ניתן להגיש את המשקה על גושי קרח בכוס אולד פאשן או עם קוביות קרח בכוס לואובול.
למידע נוסף על הקוקטיילים שאנחנו מגישים מוזמנים לבדוק את בר קוקטיילים לאירועים שלנו ואת רשימת הקוקטיילים המלאה שאנחנו מגישים